
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Miód rzepakowy, 400 g


Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 13 |
Dostępność |
|
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5903819910445 |
Zostaw telefon |
Miód rzepakowy jest jednym z tych miodów, który ma najwyższą zawartość glukozy i aminokwasów. A to oznacza, że stanowi doskonałą odżywkę, szczególnie dla organizmu wyczerpanego długotrwałą chorobą, przemęczeniem czy stresem. Posiada właściwości regeneracyjne, wzmacnia układ immunologiczny, dzięki czemu jesteśmy mniej podatni na wszelkiego rodzaju zakażenia. W miodzie rzepakowym sporo jest tez potasu i magnezu, dzięki czemu warto stosować go w profilaktyce chorób serca i układu krążenia. Regularne spożywanie tej odmiany miodu wzmacnia serce, obniża ciśnienie krwi, a także może spowolnić postępujące zmiany miażdżycowe. Pomocny w schorzeniach układu pokarmowego - zwłaszcza przy problemach z drogami żółciowymi i zaburzeniach w metabolizmie tłuszczów.
Miód rzepakowy można stosować też zewnętrznie w chorobach skóry oraz oparzeniach - oczyszcza on bowiem tkanki skórne z zanieczyszczeń, kurzu i zmian martwiczych. Aby zauważyć jakiekolwiek efekty stosowania miodu należy spożywać go regularnie.
Sposób przechowywania:
Temperatura jest bardzo istotna przy przechowywaniu miodu i powinna ona być utrzymana w granicach od 8 do 10°C. Miód przechowujemy z dala od promieni słonecznych z prostego powodu - podwyższenie temperatury miodu do 25-35°C powoduje wzrost aktywności enzymów, wstrzymanie krystalizacji, a w razie zbytniego rozrzedzenie - nawet fermentację. Miody przechowywane przez dłuższy czas w warunkach dostępu do promieni słonecznych, zmieniają barwę na ciemniejszą, mogą tracić na wartości. Miód jest produktem higroskopijnym dlatego przechowujemy go w szczelnie zamkniętym słoiku.
Skład:
Naturalny miód rzepakowy (nektarowy).
Szczegóły
Kraj producenta: Polska
Waga: 400 g
- Producenci